eTwinning 2023 Mathland  Projesi

eTwinning 2023 Mathland Projesi

Okullar arası işbirliğini destekleyen eTwinning platformu ev sahipliğinde Türkiye, Bulgaristan ve Romanya ortaklığında yapılan Mathland isimli proje 2023 ocak-mayıs ayları arasında okul öncesi kategorisinde gerçekleşti. Akyazı ilçesinden Yağcılar İlkokulu Anasınıfı da bu projeye dahil oldu.

23.05.2023 252

Geçen sene uluslararası projeye katılarak kalite etiketi alan Yağcılar İlkokulu Anasınıfı bu sene de uluslararası bir projeye imza attı. Mathland isimli projede Rpmanya, Bulgaristan ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden okullar birlikte çalıştı. Anasınıfı öğrencilerine yönelik olan bu projede çocukların matematik becerilerini geliştirirken doğaya duyarlı bir nesil yetişmesi de amaçlandı. Proje kapsamında atık materyallerden matematik oyuncakları tasarlandı, doğal materyallerle matematik etkinlikleri yapıldı, dijital matematik oyunları tasarlandı ve paylaşıldı. Projeye ailler büyük ilgi gösterdi ve tüm görevler başarıyla tamamlandı. Proje katılımcıları ailelere, çocuklara ve anasınıfı öğretmeni Meryem Nur Köse'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz :)